Devlet erkânı, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın iştirak ettiği programda, 15 Temmuz 2016 gecesi milletimizin yazdığı kahramanlık destanı bir kez daha birlik ve beraberlik ruhuyla yad edildi.
GTB Başkanı Akıncı, program dolayısıyla yaptığı değerlendirmede; 15 Temmuz'un, milletimizin iradesine, demokrasisine ve bağımsızlığına sahip çıktığı, birlik ve beraberlik içerisinde yazılmış şanlı bir direniş destanı olduğunu belirtti.
Akıncı, "Milletimizin iradesine, demokrasimize ve bağımsızlığımıza kasteden hain darbe girişiminin 10. yılında; vatanımız, bayrağımız ve istiklalimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. 15 Temmuz'da ortaya konulan millî birlik ve beraberlik ruhu, ülkemizin en büyük gücü olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.